Siirry sisältöön

Bio

Anne-Mari Kivimäki (1976) on mainittu yhdeksi tämän hetken kiinnostavimmaksi musiikintekijäksi ja muusikoksi, joka on kehittänyt oman soittotyylin, haitaritrancen. Kivimäki esiintyy soolona, kiertää kokeellisen etnoteknobändin Suistamon Sähkön ja Anne-Mari Kivimäki Ensemblen kanssa sekä Suomessa että ulkomailla. Lisäksi hän toimii 10-henkisen Lakkautettu kylä -orkesterin kapellimestarina ja tutkivana muusikkona sekä säveltäjänä ja esiintyjänä teatterilavoilla ja elokuvatuotannoissa.

Anne-Mari Kivimäki on esiintynyt ja edustanut Suomea kansainvälisillä festivaaleilla ja konserttilavoilla vuodesta 1996. Euroopan maiden lisäksi hän on kiertänyt laajasti Venäjällä. Kivimäki on kulkenut haitarin kanssa Vienan Karjalasta Siperiaan ja Mosambikista New Yorkiin.

Kivimäki voitti vuoden artisti -palkinnon Suomen ensimmäisessä Etnogaalassa vuonna 2017 ja hänen albuminsa Lakkautettu kylä on saanut palkintoja ja ehdokkuuksia niin Saksassa kuin Suomessakin mm. Emma-ehdokkuus, vuoden kansanmusiikkilevy ja Preis der deutschen Schallplattenkritik. Levy ylsi arvostetulle World Music Charts Europe -listalle, sijalle 10. Kivimäki on säveltänyt musiikkia palkittuihin elokuviin mm. Wienin elokuvajuhlat paras VR 360°-elokuva 2018 Devil’s Lungs, Tampere Film Festival kotimainen kilpailu -valinta 2019 Kaivos -lyhytelokuva sekä Kivimäen säveltämä, Suistamon Sähkön Kutsu-musiikkivideo sai Emma-ehdokkuuden ja voitti pääpalkinnon Oulun musiikkivideofestivaaleilla vuonna 2021. Hän on edustanut useilla showcase-festivaaleilla mm. Folk Alliance International Yhdysvallat 2020, globalFest Yhdysvallat 2021, Eurosonic Hollanti 2021 ja 2022, Tallinn Music Week Viro 2020 ja 2021 ja Arctic Paradise 2016 Suomi.

Kivimäki on kulkenut haitarin kanssa Vienan Karjalasta Siperiaan ja Mosambikista New Yorkiin.